1 Nisan Tarihli Toplantımızı Zoom Üzerinden Gerçekleştirdik

1 Nisan Tarihli Toplantımızı Zoom Üzerinden Gerçekleştirdik Antalya Kaleiçi Rotary Kulübü

1 Nisan Tarihli Toplantımızı Zoom Üzerinden Gerçekleştirdik

Corona virüsü nedeniyle otelde gerçekleştiremediğimiz haftalık toplantımızı, 1 Nisan  2020  Çarşamba günü sanal toplantıplatformu olan “zoom” üzerinden gerçekleştirdik.

İlk kez, sanal ortamda gerçekleştirdiğimiz toplantımızda, üyemiz Rtn. Cem Sezer “Corona” konusunda konuşma yaptı.

Konuşmasında, virüs ve testlerle ilgili genel bilgi verdikten sonra, Antalya’da şu anda diğer illere göre daha az vaka olduğunu, ancak Umre’den gelenlerden dolayı ilçelerde pozitif vakaların bulunduğundan bahsetti. Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde bir bloğunun ve 4 yoğun bakım bölümünden 2 yoğun bakım bölümünün sadece bu vakalara ayrıldığını söyledi.

Daha sonra, GDB Atilla Ramazanoğlu, konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaştı. Üniversite hastanesinde henüz bir yoğunluğun başlamadığını, yoğun bakım servisinin şu an için sakin olduğunu belirtti. Hastalığın ne kadar yayılacağı ve hasta olanların tekrar olup olmayacağı konusunda henüz net bir bilgi olmadığını belirtti. Pandemi ile ilgili önlemlerin alınmasının nedenini açıkladı; sağlık sistemi çökmeden hasta sayısının zamana yayılmasının kritik olduğunu ifade etti.

Konuşmacılarımız, önlem olarak, 2 metrelik sosyal mesafenin, el hijyeninin çok önemli olduğuna değindiler ve sokağa çıkmamanın önemine dikkate çektiler.

Kendilerine verdikleri bilgiler için çok teşekkür ederiz.

Sanal ortamda ilk kez olmasına rağmen, yüksek katılımlı ve interaktif bir toplantı gerçekleştirdik. Katılan tüm üyelerimize teşekkür ederiz.